Pantofi bărbați - cum se aleg aceștia în funcție de ocazie?

Pantofi bărbați - cum se aleg aceștia în funcție de ocazie?
Cele mai frumoase modele de pantofi bărbați sunt cei care pot pune cel mai bine în valoare un look, fiind cel mai adesea detaliul final care poate face diferența. Pentru a putea beneficia din plin de atuurile acestor accesorii, va trebui însă să alegi pantofi bărbați de calitate, din cele mai nobile și rezistente materiale. Și, mai presus de toate, va trebui să știi cum să asortezi culoarea, forma și stilul pantofilor la ținuta ta, pentru a-i da un aer formal sau casual, în funcție de ocazie. Dacă te întrebi ce pereche să alegi pentru fiecare ocazie, vei găsi în acest articol câteva sfaturi.

Mocasinii, pantofi bărbați foarte eleganți

În universul pantofilor bărbați eleganți, mocasinii sau loafers, sunt perechi de pantofi mai joși și mai lejeri. Nu au șireturi, dar pot să aibă puțin toc pentru a fi cei mai eleganți și mai confortabili. În anii 1920, mocasinul a fost dezvoltat de cizmarul Georges Bass, care i-a sporit durabilitatea prin confecționarea lui din piele. Studenții i-au adoptat adăugând un penny sub banda de deasupra picioarelor, de unde și denumirea de "penny loafer" dată acestor perechi.

Un look elegant pentru birou

Cele mai elegante modele de pantofi bărbați sunt ideali pentru a te face remarcat, fără să depui însă prea multe eforturi. Vor pune cel mai bine în valoare un costum mai elegant. Modelele în nuanțe de negru sau de maro prezintă linii clasice și un design atemporal, un lucru care face din ei pantofi formali excelenți pentru birou. Va trebui doar să îi asociezi cu o șosetă de calitate, încercând să creezi o armonie cu ținuta pentru un maximum de eleganță.

Pantofi bărbați Richelieu pentru un stil plin de clasă

Prestanța celui mai frumos costum poate să fie distrusă atunci când nu porți o pereche de pantofi potriviți. Pantofii Richelieu sunt astfel modele de pantofi bărbați clasici, care trebuie să fie purtați de bărbații care au grijă de aparițiile lor.
Aceste modele de pantofi îi vei recunoaște după liniile lor subțiri și curate, lațul închis și construcția tradițională Blake, fără cusături grele. Pantofii Richelieu sau Oxford sunt cele mai nobile și mai formale modele pentru bărbați. Uneori, acești pantofi sunt confecționați manual și combină aspectul impecabil cu o susținere excelentă. Au o eleganță puternică, rezervată pentru ocazii speciale.
Pantofii tip Richelieu pot pune cel mai bine în valoare ținutele mai elegante. în domeniul profesional, acest tip de pantof trimite un mesaj de seriozitate, de stabilitate și o încredere în sine. Stăpânirea acestor pantofi necesită pur și simplu respectarea codurilor de bază ale eleganței formale. Ai nevoie de un look sobru, de un costum perfect croit, de pantaloni suficient de lungi pentru a scoate în evidență pantofii, de o cravată de mătase și de materiale și culori care să se potrivească.
Dar, se pot purta și la un look mai casual. În acest caz, pantofii în nuanțe de maro sunt cei mai potriviți. Se pot purta cu pantofi din flanelă și o cămașă în nuanțe de bordo, un look ideal pentru o cină romantică de exemplu.

Pantofii tip derby, pantofii ideali pentru un look șic

Derbies sunt pantofi asemănători cu Richelieu, care pot fi recunoscuți după liniile lor largi și lațurile grosiere. Sunt adesea confundați în mod eronat, deoarece derbies sunt pantofi cu un aspect mai puțin subțire decât Richelieu. Aceste modele de pantofi bărbați sunt cei care te vor ajuta să ai un look șic pentru viața de zi cu zi. Sunt cei care îmbină de minune confortul și stilul și pot să fie cea mai frumoasă altrnativă formală și pentru un look ușor casual. Funcționează de minune cu pantaloni din flanelă, tip chino sau pantaloni în nuanțe închise.
Cauți un look casual, masculin pentru o petrecere aniversară sau o ieșire în oraș? Acești pantofi pot completa un look format dintr-un cardigan sau o cămașă din bumbac și blugi cu tiv brut sau un chino. Adaugă o curea din piele asortată și bijuterii strălucitoare pentru un look sofisticat, fără complicații.
Pantoful derby maro este cel mai popular pentru aspectul său casual. Dacă insiști să porți o pereche neagră, contează pe șireturile pentru pantofi de gală pentru a-i sparge caracterul auster.

Ghetele Chelsea, pentru un minunat look englezesc

Poți purta acest tip de ghete pe timp de iarnă cu un palton și un costum pentru un look elegant. Datorită calității pielii folosite, poți purta cizmele și vara pe post de adidași. Un hanorac cu glugă și pantaloni cargo sunt cele care îți vor oferi un look urban perfect pentru o ieșire în oraș cu prietenii. Cizmele pot face parte, de asemenea, dintr-un look casual, atunci când sunt purtate în negru cu blugi și o cămașă simplă.
Pentru a ieși din tipare, poți de asemenea crea un look rock, asociind cizmele cu blugi skinny negri, un tricou și o haină lungă din piele sau un perfecto din piele. Adaugă o pereche de ochelari de soare negri și o brățară tribală pentru a adăuga o notă de rebeliune look-ului tău rock. De ce să nu treci de la rocker la aventurier pentru o plimbare? Schimbă-ți ținuta cu o jachetă de sherpa și tricoul cu o cămașă în carouri.
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Program suport telefonic 8-21

0742766548 contact@flex-shoes.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!